Spring naar content

'De koe zonder veren'

...en de bijzonder gewone kraai

Hoog boven een bijzondere boerderij vloog er op een dag een heel gewone kraai voorbij, hij wist niet wat hij zag...

Een varken op een nest met eieren en een koe op het dak... Kraai moet erom lachen. Gelukkig is hij niet zo’n ‘rare vogel’. Terwijl kraai de dieren probeert te helpen raakt hij plots zelf in moeilijkheden. De boerderijdieren aarzelen geen moment en komen direct in actie. Ieder met zijn eigen knappe talent! Dan blijkt dat kraai toch niet zo ‘gewoon’ is als hij lijkt…

Koe_web

Een prachtig verhaal op rijm over zelfvertrouwen, samenwerken, dromen en talenten, maar bovenal jezelf durven en mogen zijn!

---

De herhaling in het verhaal oefent op een speelse manier de taal- vaardigheid en het beginnend lezen.

---

Hardcover glossy omslag, stijlvol afgewerkt met zilver foil, 32 pagina's

---

ISBN: 978-90-832258-1-4

Thema van het prentenboek: de boerderij, de gouden weken, identiteit, familie, dit ben ik, talenten, vriendschap, fantasie.

Durf jezelf te zijn! Door te proberen, te leren en samen te werken ontdek jij wie jij bent met jouw eigen prachtige talent

Het nieuwe educatieve prentenboek van Nienke en Jasper gaat over een koe zonder veren, een varken op een nest, en nog veel meer bijzondere boerderijdieren. Een prachtig verhaal op rijm over zelfvertrouwen, samenwerken, dromen en talenten, maar bovenal jezelf durven en mogen zijn! We zijn allemaal verschillend, zowel in uiterlijk als in dat wat we kunnen en in wie we zijn. Iedereen is anders met z’n eigen knappe talent! Durf jezelf te zijn!

Door te proberen, te leren en samen te werken ontdek jij wie jij bent met jouw eigen prachtige talent. Iedereen mag er zijn, je bent mooi zoals je bent!

 

Bij het prentenboek is een lesbundelgemaakt geschikt voor de onderbouw van het basisonderwijs. In deze lesbundel zitten meer dan 120 pagina’s met lesactiviteiten op de gebieden taal, rekenen, muziek, creatief, filosofie en sociaal emotioneel vlak.

De herhaling in het verhaal oefent op een speelse manier de taalvaardigheid en het beginnend lezen.

Van de makers van 'Wil je met mij ruilen?' & 'Het verzin-het-lekker-zelf verhaal!'
(Top 3, beste kinderboek 2022 - De Indie Awards)

Inspirerend lesmateriaal

(ruim 120 pagina's!)

Woordkaarten

(met en zonder lidwoorden)

Kleurplaten

(Geef jouw fantasie kleur!)

Vrolijk liedje

(met tekst en bladmuziek)

Over de auteur

‘Soms begint het te kriebelen,  dan spuwen mijn gedachten, als in een magische vulkaanuitbarsting, wolken vol fantasie.’

- Nienke van Dijken -

Mijn interesse in schrijven, creëren en lezen begon heel jong. Geboren en getogen in Nijverdal (1980) met als naaste buren de grote openbare bibliotheek. Ik was er als klein meisje vaak te vinden met mijn neus tussen de boeken. Ik verslond het ene boek na het andere. Sommige boeken vond ik zó mooi dat ik ze in mijn hart bewaarde en meenam. Onze oudste zoon is zelfs vernoemd naar mijn lievelingsprentenboek uit mijn jeugd. Verhalen schrijven voelt als een uitlaadklep voor mijn onuitputbare fantasie. Die creativiteit ontpopt zich in allerlei bezigheden. Na de middelbare school ging ik naar de Pabo. Daar kon, en kan ik nog steeds in mijn rol als leerkracht, mijn fantasie naar hartenlust kwijt in het bedenken van lessen en het voorlezen van de prachtigste prentenboeken. Er bestaat voor mij niets mooiers dan de magie van verwondering en fantasie!

Nienke
Jasper2

Over de illustrator

Met mijn opleiding binnen het Grafisch Lyceum in Zwolle, komt bij mij het tekenen niet helemaal uit de lucht vallen. Maar een heel prentenboek maken in deze digitale tijd, dat is wel andere koek. Ik ben geboren in Hellendoorn (1979) en ik kan je vertellen dat ik in mijn jeugd meer potloden dan boeken vastgehouden heb. ‘Je kunt er zo heerlijk je hoofd mee leegmaken en je fantasie de vrije loop laten.’ Pas op latere leeftijd kwam ik tot de ontdekking dat ik een beelddenker ben, niet altijd handig (dit is zeker na te vragen aan mijn leraar Nederlands), maar bij het illustreren is het een heerlijke eigenschap. Bij iedere zin plopt de illustratie als vanzelf op in mijn hoofd (en een minuut later ook het boek en de film 😉

Voor het grote 'Verzin-het-lekker-zelf verhaal!' heb ik een andere weg ingeslagen dan bij 'Wil je met mij ruilen?'. Nadat ik samen met Nienke de schetsen heb gemaakt ben ik gaan tekenen op de iPad. Dit heeft als groot voordeel dat de lichtomstandigheden het hele jaar door gelijk zijn. Nadeel is wel dat het erg verslavend is 😉 en dat nu ook Nienke en zoon Luit niet meer kunnen stoppen met tekenen!  Zoon Luit heeft in dit boek ook diverse figuren getekend, echt trots op hem!

Groeten Jasper Hofman.

Scroll naar boven