Spring naar content

Boekdrukkunst, eerste taal = Latijn Latijnse benaming
voor ‘plaats’ = Locus

Startplaats van ons bedrijf = De Jakke
Jak
 = 19e eeuwse innovatieve jas


Locus Jak
= Een creatieve vormplaats waar ideeën in een passend jasje worden gestoken

Wie is Locus Jak

In het dagelijks leven ben ik, Nienke van Dijken, getrouwd met Jasper Hofman en moeder van vier kinderen. Daarnaast mag ik met enthousiasme lesgeven als leerkracht in het basisonderwijs. Met mijn liefde voor kunst en cultuur vervul ik tevens een rol als cultuurcoördinator binnen de school. In mijn vrije tijd run ik samen met mijn vriendin al jaren met veel plezier ‘Tofvoz’; een eigen bedrijf op het gebied van handgemaakte kinderkleding en bijzondere cadeaus.

Maar er miste nog iets…. mijn droom verwezenlijken en de passie voor kunst, cultuur, dans, drama, muziek en filosofie laten samensmelten in een eigen geschreven prentenboek. Het hoofdthema was al snel duidelijk: Je kunt afwachtend zijn maar je kunt ook zelf de stap nemen door initiatief te tonen, jezelf vragen durven te stellen, door te leren en met doorzettingsvermogen je doel te bereiken. Laat dit nou net de rode draad in mijn leven zijn. De beslissing om het uitgeven van ons prentenboek in eigen beheer te nemen begon te groeien. Natuurlijk vond ik het tegelijkertijd megaspannend. Er gingen allerlei onzekere gedachten door me heen. Helemaal omdat ons land vanwege de coronapandemie in een lockdown zat. Zou ik er wel aan beginnen? Zou er überhaupt wel iemand zijn die het gaat kopen? Wie zit er nu op een boek van mij te wachten? En nog belangrijker: Krijg ik al die kosten er wel uit? Straks geef ik er handen vol met geld aan uit en zie ik er niets van terug! Heb ik dat ervoor over? Maar het avontuur lonkte en het stemmetje bleef terugkomen. Waarom zou ik na maanden nog langer gefrustreerd blijven wachten, keer op keer teleurgesteld worden door afwijzingen of zelfs van sommige uitgevers nooit meer een reactie terug krijgen. Eerlijk gezegd ben ik al die afwijzingen flink zat. Ik wéét dat mijn werk goed genoeg is en dat lezers het leuk gaan vinden. Sterker nog, ik weet dat ik dit kan! Daarom heb ik de knoop doorgehakt en ga ik het lekker zelf doen!

8d549e51cd

En dat is dan ook juist waar Locus Jak voor staat: Eigenheid, creatief denken en gaan met die banaan! Met Locus Jak ben ik een creatieve vormplaats begonnen waarmee ik, samen met mijn man Jasper Hofman, ook andere mensen wil helpen en inspireren om stappen durven te zetten richting je eigen droom op het gebied van boeken schrijven, illusteren en/of andere creatieve uitspattingen.

Herken je jezelf in die stemmetjes hierboven en heb je hulp nodig of wil je graag samenwerken neem dan eens contact met ons op. Samen maken we er iets moois van!

Heb jij een vraag over Locus Jak of wil je reageren op een ander item; ik hoor het graag!

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll naar boven