Spring naar content

Er was eens een...

'verzin-het-lekker-zelf'
verhaal!

Kom we gaan op avontuur, ga je met mij mee?

       We verzinnen alles lekker zelf, wat een goed idee!

Welkom in jouw eigen ‘verzin-het-lekker-zelf’ verhaal! Huh? Hoezo?? In een boek bedenkt toch meestal de schrijver het verhaal? Nou, in dit boek dus lekker niet! Verander in een superheld of ballerina en stap in een duikboot of raket. Ga de strijd aan met een mega spin en verover je eigen verzonnen schat! Laat je verrassen door je fantasie en beleef steeds opnieuw geweldige avonturen waarin alles kan en alles mag! 

‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ ...of toch niet?

Hoera, wij staan op de shortlist (de top 3!) als beste kinderboek 2022, hoe gaaf is dat!!! Nu duimen en nog even geduld, op 15 april volgt de uitslag in Amsterdam!

indy-los

Door de prikkelende illustraties ontstaat er een verbeeldingskracht die je meeneemt in een oneindig fantasieverhaal.

---

Het interactief voorlezen en de herhaling op rijm oefenen de taal- en spreekvaardigheid.

---

Hardcover glossy omslag, stijlvol A4 formaat, 32 pagina's

---

ISBN: 978-90-832258-0-7

Thema van het prentenboek: Fantasie, vrijheid, samen beleven en plezier hebben.

Ga op avontuur en ontdek jouw eigen verbeeldingskracht!

Het mooie van fantaseren is dat je misschien iets bedenkt dat er nog niet is, iets wat wellicht onmogelijk lijkt. Maar juist dit kan je aanzetten tot het bedenken van hoe iets misschien wel zou kunnen. Het leert je dan ook weer om samen te werken om je doel te bereiken. Daarnaast oefenen kinderen met fantasiespel hoe het is om iemand anders te zijn. Het inleven in de figuren uit hun fantasie en het naspelen van spannende gebeurtenissen helpt kinderen in het groeien van hun sociaal- emotionele ontwikkeling.

Door samen te lezen, te kijken en te praten vergroot je bij kinderen het taalgevoel, het taalbegrip en de spreekvaardigheid. De herhalende tekst op rijm leert ze klanken te herkennen. Door het interactief voorlezen leren ze spelenderwijs nieuwe woorden en zinnen te vormen. En wat is er nu leuker dan al deze vaardigheden met plezier te oefenen in steeds opnieuw te beleven avonturen in één boek!

Bij dit boek zijn ruim 120 pagina’s superleuke en leerzame spel- en lesactiviteiten ontwikkeld.

Van de makers van 'Wil je met mij ruilen?' - meer dan 1.300 exemplaren verkocht!

Inspirerend lesmateriaal

(ruim 100 pagina's!)

Woordkaarten

(met en zonder lidwoorden)

Kleurplaten

(Geef jouw fantasie kleur!)

Vrolijk liedje

(met tekst en bladmuziek)

Over de auteur

‘Soms begint het te kriebelen,  dan spuwen mijn gedachten, als in een magische vulkaanuitbarsting, wolken vol fantasie.’

- Nienke van Dijken -

Mijn interesse in schrijven, creëren en lezen begon heel jong. Geboren en getogen in Nijverdal (1980) met als naaste buren de grote openbare bibliotheek. Ik was er als klein meisje vaak te vinden met mijn neus tussen de boeken. Ik verslond het ene boek na het andere. Sommige boeken vond ik zó mooi dat ik ze in mijn hart bewaarde en meenam. Onze oudste zoon is zelfs vernoemd naar mijn lievelingsprentenboek uit mijn jeugd. Verhalen schrijven voelt als een uitlaadklep voor mijn onuitputbare fantasie. Die creativiteit ontpopt zich in allerlei bezigheden. Na de middelbare school ging ik naar de Pabo. Daar kon, en kan ik nog steeds in mijn rol als leerkracht, mijn fantasie naar hartenlust kwijt in het bedenken van lessen en het voorlezen van de prachtigste prentenboeken. Er bestaat voor mij niets mooiers dan de magie van verwondering en fantasie!

Nienke
Jasper2

Over de illustrator

Met mijn opleiding binnen het Grafisch Lyceum in Zwolle, komt bij mij het tekenen niet helemaal uit de lucht vallen. Maar een heel prentenboek maken in deze digitale tijd, dat is wel andere koek. Ik ben geboren in Hellendoorn (1979) en ik kan je vertellen dat ik in mijn jeugd meer potloden dan boeken vastgehouden heb. ‘Je kunt er zo heerlijk je hoofd mee leegmaken en je fantasie de vrije loop laten.’ Pas op latere leeftijd kwam ik tot de ontdekking dat ik een beelddenker ben, niet altijd handig (dit is zeker na te vragen aan mijn leraar Nederlands), maar bij het illustreren is het een heerlijke eigenschap. Bij iedere zin plopt de illustratie als vanzelf op in mijn hoofd (en een minuut later ook het boek en de film 😉

Voor het grote 'Verzin-het-lekker-zelf verhaal!' heb ik een andere weg ingeslagen dan bij 'Wil je met mij ruilen?'. Nadat ik samen met Nienke de schetsen heb gemaakt ben ik gaan tekenen op de iPad. Dit heeft als groot voordeel dat de lichtomstandigheden het hele jaar door gelijk zijn. Nadeel is wel dat het erg verslavend is 😉 en dat nu ook Nienke en zoon Luit niet meer kunnen stoppen met tekenen!  Zoon Luit heeft in dit boek ook diverse figuren getekend, echt trots op hem!

Groeten Jasper Hofman.

Scroll naar boven